25 Şubat 2011 Cuma

Milföylü tavuklu keseler



Malzemeler:
1 Paket milföy hamuru
1adet Tavuk göğüs eti
2 adet Kuru soğan
Bezelye
1 adet Havuç
1/2 çorba kaşığı biber salçası
Karabiber
Pul biber
Tuz
Üzerine 1yumurta sarısı
Folya kağıdından şeritler hazırlayın.
Yapılışı:

Milföy hamurunuz buzlukta ise paketini açıp tek tek serip çözülmesini bekleyin. Folya kağıdandan 2 şer santim eninde 25 cm. kadar uzunluğunda keserek ortadan ikiye daha sonra tekrar katlayıp ince uzun şeritler hazırlayın.
Sıra iç malzemesini hazırlamaya geldi. Kuru soğanı az yağda öldürün (çokmu gaddarca oldu..) içine ufak küp küp doğradığınız havucu koyup bir iki karıştırın, salçayı ilave edin aynı şekilde bir iki karıştırın,  yıkayıp kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerinizi içine katın birlikte tavuklar suyunu çekinceye kadar kavurun. (Gerekiyorsa çok az su ilave edersiniz) Tuzunu, karabiberini, acı seviliyorsa pul biberini ilave edin. Tavuğunuz piştiyse ocağınızın altını kapatıp konserve bezelyenizi yıkayıp süzdükten sonra gerektiği kadar içine koyup karıştırın. İç malzemeniz hazır.

Milföy hamurunuzu merdane ile biraz açtırın. (kareleri biraz büyültün) ortasına tavuk sotenizden bir kaşık  koyup yanlardan toplayarak parmaklarınızla boğdurun. (ay buda gaddarca oldu ama) boğduğunuz kısma hazırladığınız folya ile büktürerek bağ yapın. Bütün keselerinizi aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin. 
Anlatım biraz karışıkmı oldu bilmem ama aslında oyaza değil dile getirip yazıya dökmek biraz zor oldu. Davet sofralarında şık ve lezzetli bir börek deneyin derim. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Merhaba Nurancığım resimdeki milföylü böreğini değişik buldum.En kısa zamanda deniyecem.Ellerine sağlık. İnşallah ileride eskiden yaptığımız gibi ev de gün yaparız.Senin o güzel tariflerinden yaptıklarından yeriz.
    çOK ÖPTÜM SEVİM (BURSA)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevim canım arkadaşım yorumun için teşekkür ederim. İnşallah canım, kızlar bir tutturdular günü dışarıda yapalım diye, sorma ben hiç istemiyorum ama neyapalım. İnşallah Sen gel buralara da bizi topla. Tavuklu kese hem şık hem lezzetli oluyor. Denersen yorumunu bekliyorum SENİ ÇOOOK Öptüm sevgiler:))

      Sil