24 Şubat 2011 Perşembe

Elmalı Pay





Malzemeler:
1 adet yumurta
1/2 su bardağı Pudra Şekeri
1/2 fincan süt
1 paket margarin
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İç malzeme
4 büyük elma
1 su bardağı şeker
İsterseniz çok az su ilave edin
Tarçın
Dövülmüş fındık

Yapılışı:
İç malzeme ocakda pişirilir ılınınca içine tarçın ve dövülmüş fındık katılır.

Hamur yoğrulur. 2 parçaya bölünür. 1 parçası hafif yağlanmış borcama elinizle bastırarak yayılır. İçine iç malzemeden sürülüp üzerine kalan hamurdan yuvarlak şeritler hazırlayıp  kafes yapılır. Ya da daha kolayı  hamuru üzerine rendeleyin sonra doğru fırına. Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Buğün iyi tarifler girilmiş.Devamını dilerim.Kolay gelsin.

    YanıtlayınSil
  2. Elmalı pay tarifinizi denemeyi düşüyorum, sizinki kadar olmasa bile güzel olacağından eminim....

    Yeni tariflerinizi beklemede kalacağım.

    YanıtlayınSil