Malzemeler:
4 adet yufka
3 yumurta
1 Su bardağı süt
1/2 bardak sıvıyağ
İçine peynir, ekşimik, maydanoz
Yapılışı:
Acil durumlarda yapabileceğiniz pratik bir şipşak börek. Yumurta, süt ve sıvıyağ karışımı hazırlanır. Büyük boy teflon tavanızın içi hafif şekilde yağlanır. Bir yufka tavanın içine bütün olarak serilir yanlardan sarkıtılır. Parçalara böldüğünüz yufkalardan bir kısmını tavaya serip üzerine karışımdan kaşık kaşık dökülür. Kat kat yapılır. Orta kısmına peynir, ekşimik koyabilirsiniz. (Sade olursa da yine lezzetli.) Kalan diğer yufkalarda aynı şekilde döşenir, yanlardan sarkan yufka üste kapatılıp kısık ateşte, ara sıra sallayarak altını nar gibi pişirin. Böreğinizi ters çevirip tavanıza 1-2 kaşık yağ dökersiniz aynı şekilde altı nar gibi olana kadar pişirip servis tabağına alınır. Su böreği tadında lezzetli bir börek. Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık Nuran Hanım...
YanıtlaSilPratik tariflerinizi bekliyoruz.