4 Şubat 2011 Cuma

AYVA TATLISI (2)

Malzemeler:
1 ayva için 1 su bardağı şeker ve su
1 su bardağı vişne
1,5 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
Ayvalar soyulup uzunlamasına 2 ye bölünür. Çekirdek yuvaları çıkartılır. Hazırlama aşamasında kararmamaları için limonlu suda bekletilir. Ayvalar çukur yerleri üste gelecek şekilde tencereye yerleştirilir.
1 ayvaya 1 bardak şeker ve 1 bardak su hesaplanarak ayvaların üzerine dökülür. (Örneğin 4 bütün ayvaya 4 bardak şeker, 4 bardak su) Ayva çekirdekleri de katılarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen ayvalar borcama aktarılıp üzerine bir miktar suyundan ilave edilerek fırınlanır.
Bu arada tencerede kalan ayva suyuna vişneler ezdirilerek atılıp bir miktar pişmeleri sağlanır. Yarım su bardağı suya 1,5 çorba kaşığı nişasta koyarak eritilir ve vişnelerin üzerine dökülür karıştırılarak pelteleşmesi sağlanır. Daha sonra Fırından çıkan ayvaların üzerine bu karışımdan konulur ister ceviz isterseniz kaymakla servis yapılır. Afiyet olsun.

Bugün dışarıda değişik olarak yediğimiz ayva tatlısı da, üzerine küp küp doğranmış elma, ceviz, tarçın karışımı ocakda pişirilip fırından çıkan ayvaların üzerine konulduktan sonra hafif fırınlanmış çok lezzetliydi. Hemen deneyin ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder