9 Şubat 2011 Çarşamba

ETİMEK TATLISI (Berna)

Malzemeler:
2 yumurta
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı süt
2 paket kremşanti
1 paket vanilya
1 Paket + 2.paketden 3 etimek

Şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

Etimekler borcama dizilir. Diğer yanda, Krem şanti tarifine göre hazırlanır. 2 yumurta ile 1 bardak şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Krem şanti ile bu karışımı 1 paket vanilya ilave ederek karıştırın.
Şerbeti hazırlama aşamasında ise tencerede 2,5 su bardağı şekeri hafif olarak yak. 2,5 su bardağı suyu dikkatlice şekere ilave edip (Tencerenin kapağı elinizin altında olsun çok sıçrıyor) karıştırarak şekerin erimesini sağlayın kararmaması için fazla kaynatmayın. Ilındıktan sonra etimeklerin üzerine şerbeti dökün. Soğuduktan sonra krem şantili karışımı üzerine sürüp buzdolabında soğutun. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder