9 Şubat 2011 Çarşamba

REVANİ TATLISI

Malzemeler:
3 yumurta
6 fincan şeker
4 fincan yoğurt
9 fincan un
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon
1/2 margarin

Yapılışı:
Margarin, limon haricinde malzemelerin hepsi sırasıyla çırpılır. Hamurun içine biraz limon kabuğu ince olarak rendelerseniz kokusu mis gibi olur. Yağlanmış tepsiye dökülür. 170 derecede fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra hamur sıcakken üzerine yarım sanayağı sürülür.

Şerbeti için:
6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1/2 limon

Şerbeti 1su bardağı su çekinceye kadar kaynatılır. Kaynamaya yakın içine yarım limon sıkılır. Ben limonun kabuğundan çok az kesip içine atıyorum. Ilınması beklenir. Hamur ılık şerbeti de sıcağa yakın ılık olacak.
Şerbetin hepsini birden hamura dökmeyin. Yedire yedire 2-3 seferde ıslatın. Afiyet olsun.
Bu tarif kayınvalidemden.

1 yorum:

  1. Ne güzel kayınvalideden alınmış bir tarih.Eski tadlar unuttuk hep.

    YanıtlaSil