4 Şubat 2011 Cuma

AYVA TATLISI (Berna)

Malzemeler:
1 Bütün Ayvaya 1 Su bardağı şeker ve 1 su bardağı su .

Yapılışı:
Ayvalar soyulup uzunlamasına 2 ye bölünür. Çekirdek yuvaları çıkartılır. Hazırlama aşamasında kararmamaları için limonlu suda bekletilir. Ayvalar çukur yerleri üste gelecek şekilde tencereye yerleştirilir.
1 ayvaya 1 bardak şeker ve 1 bardak su hesaplanarak ayvaların üzerine dökülür. (Ayva çekirdeklerini yıkamadan içine atın) ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayvalar daha sonra borcama aktarılır, tencerede kalan suyu üzerine dökülür ve 170 derecede fırına sürülerek (fırın ısısını üstten verin) suyunun jöle haline gelmesi sağlanır.
Damak tadı sizin. İster kremalı, isterseniz çukur yerlerine  dövülmüş ceviz koyup üzerine jölesinden akıtın,
Ayva zamanını kaçırmayın derim.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder