27 Kasım 2011 Pazar

Pırasalı Börek


Sevgili arkadaşlarım dün akşam aynı tepside hem pırasalı hem de sodalı börek yaptım. Pırasalı böreği soğan ve pırasaları yağda kavurdum. İçine karabiber ve acı pul biber kattım. yufkaların arasına sade olarak 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ serpiştirdim.  döşedikten sonra üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımından dökerek tepsinin bir kenarına aldım. Sodalı böreği de yanına sıkıştırdım. Tabiki yufkaları eşit olarak paylaştırdım. Sodayı yarım şişe kullandım. Gerçekten her ikiside lezzetli oldu. Bu sabah da kahvaltıda masada yerini aldı.

10 yorum:

  1. En sevdiğim börektir prasalı..
    Doyamam inan yemeye..
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. Hoş geldiniz hayat cafe. Denemeyenlerin yapıp denemesi gereken gerçekten lezzetli bir börek.

    YanıtlayınSil
  3. sodalı ve prasalı böregin yorumu olsun ,harika görünüyorlar kahvaltıda tehlikeli bana bunlar ,şimdi fırına gidip ekmek hamuru alıp bunun niyetine yiyecegim :)afiyet olsun

    http://3.bp.blogspot.com/-oO8AwrQvc6I/TrjFPhEoODI/AAAAAAAAFdE/xjg0_Fvx_9U/s1600/115-1211-B_400x533-ID249232-db03f34b51e4c3c41222b1a44b4b69ce.jpg

    sanırım buraya resimledigim yelek kanıbı

    henuz burda almaya çıkamadım inceleme fırsatım olmadı ,siz ölçülerinizi bana yazarsanız ben size hangi kalıbı çıkarmanız gerektigini söyleyeyim isterseniz

    yorumu yayınlamam merak etmeyiniz...

    YanıtlayınSil
  4. dikiş dersim resmi görüntülemeyi başaramadım. Ölçülerime gelince 58 kiloyum. 38-40 beden kullanıyorum.

    YanıtlayınSil
  5. Sayfanın sonuna kadar indim hepsi süper gözüküyor kalkıp yapasım geldi ama nerde, elimin geçmesi biraz zaman alacak gibi,Adapazarındaymışsın biliyormusun bilmem ama bende Kırkpınardayım, beklerim...

    YanıtlayınSil
  6. Çok çalışkan,aktif birisiniz meral hanım. Şimdi eliniz kolunuz bağlı sıkıntı oldunuz ama sabır edin. Geçecek inşallah. Davetiniz için teşekkür ederim.:))

    YanıtlayınSil
  7. Bak şimdi şeytanın gör dediğini.Bundan sonra tarifini verdiğin her yemeğin altına "Cansiperane katkılarından dolayı sevgili yeğenime teşekkürlerimle" diye not düşmeni rica edeceğim."o niyeyniş o" diye sorarsın şimdi.Açıklayayım.Sen yemek yapmaya başladığın zamanlarda kim gıkını çıkarmadan yedi o pişmemiş kuru fasulyeleri yapışmış pilavları.O zamanlar yaptığın kekleri midesi bozulma pahasına kim yiyordu.Kime gönüllü kobaylık yaptırıyordun.Senin bu yemek konusunda ki becerilerine yaptığım katkıdan dolayı heykelimi dikmen gerek ama yeğenin teşekkürede razı olur......

    YanıtlayınSil
  8. :)))) tolgaaaa... Seni gebertirim. Esas sen dua et ki o zamanlar zehirlenip ölmedin.:))) yeni evlendiğimde esas sen eniştene acıman lazımdı ıspanak doğramasını dahi bilmiyordum.:)))

    YanıtlayınSil
  9. pırasa boreklere cok yakısıyor ellerıne sağlık canım nefis gorunuyor

    YanıtlayınSil
  10. Haklısın zeymuran, teşekkür ederim.:)

    YanıtlayınSil