16 Kasım 2011 Çarşamba

Mercimek Çorbası


Soğuk havalarda sıcacık bir çorba insanın içini ısıtır. Mercimek çorbası sevmeyen sanırım yoktur. Pratik olarak yapılışına gelince 1 adet küçük soğan, 1 adet havuç, 1 küçük patates ve mercimek.
Ben sarı ve kırmızı mercimek bir arada kullandım.
Mercimekler yıkanıp suyu süzülür tencereye alınır. Mercimeklerin üzerini 4-5 parmak kadar geçecek su ilave edilir içine 4 parçaya böldüğünüz soğan, havuç ve patates ilave edilerek ocakta pişirilir. Ayrı bir tavada tereyağ ve sıvıyağda 1,5 çorba kaşığı un hafif pembeleştirilip içine dökülür daha sonra blenderden geçirilir. Ufak bir cezvede yine az tereyağ ve sıvıyağda 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı tozbiber yakılır.  Servis sırasında çorbanızın üzerine gezdirilir. 1-2 damla limon sıkılarak afiyetle içilir.

Bir diğer yapılışıda, soğanı yağda öldürüp içine un ilave edip bir iki karıştırıyorsunuz. Üzerine sıcak su, mercimek, patates ve havuç ilave edip pişiriyorsunuz. Daha sonra blenderden geçiriyorsunuz. İki türlü de lezzetli oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder