17 Kasım 2011 Perşembe

Patlıcan Kebap



Malzemeler:
Kuşbaşı doğranmış dana+koyun eti
1 büyük boy soğan
4-5 adet patlıcan
2-3 diş sarımsak
Domates, biber, tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Sıvı yağ

Yapılışı:
Etlerin üzerine su gezdirip süzgeçte süsdürün.  Tencereye alın önce hızlı ateşte 1-2 karıştırın daha sonra ateşin altını iyice kısıp kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar (ara sıra karıştırın) pişirin. Etlerin üzerine sıvıyağ gezdirip yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin, sarımsağını katın soğanlar öldükten sonra baharatlar ve salçayı ilave edip üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte etlerinizi pişirmeye bırakın. Pişmesine yakın tuzunu ilave edin.
Siz bu arada boş durmadınız tabi, patlıcanlar soyulup doğrandı tuzlu su içine alındı. Bir yandan kızartılmaya başlandı. Patlıcanlar kızartılıp borcama alındı. Etinizi pişirdiniz suyunu kontrol ettiniz. Yemeğin suyu az gelirse biraz su ilave edin patlıcanların üzerine yemeğinizi dökün. Üzerine domates dilimleri ve biber dilimleriyle süsleyip fırına sürün. Şimdiden afiyet olsun. ( Eşim veOğlum ikişer tabak yediler benden söylemesi.. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder