15 Kasım 2011 Salı

Çerkez pastası


 
 
 

Dün akşam annemin telefonda gelirsen pasta yapacağım daveti üzerine oğlan kardeşimle birlikte iş çıkışı köye gittim. Sık sık gitmediğimden bir sürü sitemler etti haklılar ama bizlerde bir dünya telaşı, doğru dürüst büyüklerimize zaman ayıramıyoruz. Annelik işte onlarda çocuklarını sık sık görmek istiyorlar. Neyse Allah uzun ömürler versin bizlere yokluklarını aratmasın inşallah. Annecim çerkez pastasını yaptı sıcak sıcak özelliği soğumadan yenmesi. Et yemeği yapmış, omlet yaptı, yanında cügündür turşusu, yoğurt. Önceden haberim olsaydı bende çerkez tavuğu yapardım. Tekrar sözleştik gelinlerle birlikte (onlarsız boğazından geçmedi tabi) yaparız dedi. Dönüşte kardeşimin hanımı küçük gelin bizsiz pasta yersiniz öylemi diye ufak bir sitemde bulundu onu kazasız belasız neyse atlattık, daha büyük gelinin haberi yok tabi o da duyarsa vay halimize. Ama ne yapalım kardeşim zaten köye gidecekmiş bende gittim. Canım daha sonra telafi edeceğiz işte...:)) Hemde yanında çerkez tavuğu olacak.. Yanii:))

13 yorum:

  1. pasta hangisi yani çerkez pastası ilk gördüğümüz mü?ne olur kusura bakma bilmediğimden soruyorum.neden yapılmış öyle merak ettim.sanki helva tarzı gibi birşey
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. sezocum haklısın:)) Tarifini yayınlamam lazım aslında. Ama tam ölçüsü olmadığı için çekindim biraz. Mısır unundan yapılıyor. Kaynamış Su, tuz, mısırunu karışımı .

    YanıtlaSil
  3. Niloş dediki

    pastan çok güzel duruyor ama tarifinide yazarsak bizde deneriz. Ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ama bu kadar olmaz be nuran'cim boyle tehlikeli seyler paylasilirmi,aseren var,gurbette olup bulamiyanlar var dimi yani inan azimin sulari akti...sabahat teyzemin ellerinden opuyorum ama bizler varken gelinler soyle bir dursun derim...
    bu arada bulogun baya zenginlesmis,emegine saglik...

    YanıtlaSil
  5. Canım benim yaaa. Sabah sabah içimi acıttın deme öyle.:((

    YanıtlaSil
  6. :'( bensiz boğazınız dan geçtimi... dilek

    YanıtlaSil
  7. icin acimasin Nuran'cim ben ozledikce"cerkez pastana"girip girip bakiyorum!!!!
    Tulay,

    YanıtlaSil
  8. canım arkadaşım yaaa. Özledikçe sen yorum yaz. Şu an bile yanımdasın gibi. Seni çok öpüyorum. Güzel kızımı da tabii:))

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güzel bir pasta. hemen deneyaceğim.
    pasta oyunları

    YanıtlaSil
  10. nurannn suan yine buralarda dolasiyorummm ne yapayim iste bu sayfa beni acayip cekiyorrrr :-)
    tulay,xxxx

    YanıtlaSil
  11. Hah var ama sadece resim (((( buna benzer bir yiyecegi rahmetli babaannem yapardi ama biz mamalek derdik..Misir unu, yag ve su ile, galiba benziyor,tarif paylasirsan denemek isterim,insan da gece gece habire yemek istiyor))

    YanıtlaSil
  12. Emel,babaannen rahmet istedi, Allah rahmet eylesin. Onun yaptığı zannedersem mıhlama onun tarifini yayınladım. Çerkez pastası daha değişik bunda yağ yok. Göz kararı yaptığımız için tam tarifini veremiyorum. Yaptığımda elimden geldiği kadar tam ölçüyü vermeye çalışırım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. nurannn kis dondurmasi tarifine bakmak icin sayfana girdim ama bak nerdeyim ve suan cayin yanina yaptigim kurabiyelerimden bile yiyemiyecek kadarda tokum ama su resimdekilerin hepsi olsa yerimmm himmm mis mis missss;)))

    YanıtlaSil