25 Ocak 2011 Salı

KREM KARAMEL



Malzemeler:
1 adet yumurta
1 kilo süt
9 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
Karamel için 3 çorba kaşığı şeker

Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçine un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır. Süt yavaş yavaş ilave edilerek kısık ateşde karıştırılarak pişirmeye başlanır. Pişmesine yakın diğer yanda karamel için 3 çorba kaşığı şeker bir tava içinde çok kısık ateşde eritilerek yakılır. Krem piştikden sonra ısıya dayanıklı kaselerin içleri ıslatılır ve içine 1-2 çorba kaşığı karamelden konarak üzerine krem ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Servis yapılacağı sırada düz bir tabağa ters çevrilir. Beğenilen bir tariftir sizde deneyin. Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Tarifler süpperrr.

    YanıtlaSil
  2. Resmini görseydim...İnşallah tuttururum........

    YanıtlaSil
  3. Yayınladıklarım benim herzaman yaptığım tariflerdir. Bazılarının resimleri yok yakın zamanda yaptıkça resimlerini yayınlıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok hafif ve serinletici tam bir yaz tatlısı, ayrıca görüntü on numara :)

    YanıtlaSil