16 Ocak 2011 Pazar

PERİŞAN KURABİYE



Malzemeler:
3 yumurta
1 adet margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un.
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı dövülmüş ceviz yada fındık
isteğe göre tarçın
Portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

Kuru üzüm ve ceviz haricindeki malzemeler yoğrularak kurabiye hamuru elde edilir. Kuru üzüm ve ceviz katılarak bütünleşmesi sağlanır. Hamurdan parçalar kopartılarak şekilsiz olarak yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış  fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.  Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Denedim.Harika bir tat.Herkese tavsiye ederim.

    YanıtlayınSil
  2. Çok lezzetli ve değişik bir kurabiye ben yaptım herkese de tavsiye ederim :)

    YanıtlayınSil