26 Ocak 2011 Çarşamba

MISIR GEVREKLİ KURABİYE (Mineden)

Malzemeler:
3 yumurta
1/2 paret margarin
1/2 su bardağı şeker
1 paket nişasta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 kutu şokella
1 çay bardağı sıvıyağ.
1 paket Mısır gevreği

Yapılışı:
Yumurta, şeker, margarin,  kabartma tozu ve nişasta sert yada yumuşak olmayacak  şekilde yoğrularak yağlanmış tepsiye dizilir. 10 dakika  fırında pişirilir. Diğer yanda şokella bir kabın içine alınarak üzerine 1 çay bardağı sıvıyağla birlikte kısık ateş üzerinde eritilir. Ilındıktan sonra, soğumuş kurabiyeler tek tek önce sosa daha sonra mısırgevreğine batırılır. Servis tabağına dizilir. Afiyet olsun.

Pişirmiş olduğunuz kurabiyelerden arttırmak istiyorsanız bir kapaklı kavanozda saklayabilirsiniz. Gerektiğinde tekrar sos hazırlayıp daha sonrada kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Tarifiniz ilginç geldi.Akşam 5 ten sonra sıcak bir çayın yanında güzel gider herhalde.Eşime söyliyeyimde bu akşam yapsın.

    YanıtlaSil