17 Ocak 2011 Pazartesi

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ


Malzemeler:
1 Su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
1 kilo süt
50 gr. margarin

Kadayıf için malzemeler:

200 gr. kadayıf
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Derin bir tencere içinde şeker ve un karıştırılır. Süt azar azar ilave edilir. Ocak üstünde karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ilınmaya bırakılır. Daha sonra içine 50 gr. margarin koyarak 5-6 dakika mikserlenir. Islatılmış borcama  dökülür. Kadayıf içinse 200 gr. kadayıfı didikleyerek bir tavaya alın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin kısık ateşde kaşığın tersiyle karamelleşen şekerleri ezerek karıştıra karıştıra kadayıfı  kavurun. Ateşden alarak ılınmasını bekleyin. İçine 1 su bardağı ceviz ilave edilerek tavuk göğsünün üzerine serpiştirin. Hafifçe kaşığın tersiyle üzerlerine bastırın.  Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Günümde bunun benzerini yapmıştım.Çok beğenildi.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu tatlıyı hiç görmemiş ve yememiş biri olarak tarifi uyguladım ve aynı resimdeki gibi oldu. Arkadaşlarımda çok beğendi, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir tatlı.Yazanın ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. kadayıflısını yapmamıştım, süper görünüyor denicem, ellerine sağlık.


    NİLGÜN DOĞAN

    YanıtlaSil
  5. Hemen denemeni tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  6. Tekrar günümde denicem.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bu tatlıyı bayramda yapıp ikram ettim ve çok beğenildi. Herkes tarifini istedi. Bu arada ben vanilya ekledim. Böyle güzel bir tarifi paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil