Malzemeler:
1 Su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
1 kilo süt
50 gr. margarin
Kadayıf için malzemeler:
200 gr. kadayıf
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Derin bir tencere içinde şeker ve un karıştırılır. Süt azar azar ilave edilir. Ocak üstünde karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ilınmaya bırakılır. Daha sonra içine 50 gr. margarin koyarak 5-6 dakika mikserlenir. Islatılmış borcama dökülür. Kadayıf içinse 200 gr. kadayıfı didikleyerek bir tavaya alın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin kısık ateşde kaşığın tersiyle karamelleşen şekerleri ezerek karıştıra karıştıra kadayıfı kavurun. Ateşden alarak ılınmasını bekleyin. İçine 1 su bardağı ceviz ilave edilerek tavuk göğsünün üzerine serpiştirin. Hafifçe kaşığın tersiyle üzerlerine bastırın. Afiyet olsun.
Günümde bunun benzerini yapmıştım.Çok beğenildi.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu tatlıyı hiç görmemiş ve yememiş biri olarak tarifi uyguladım ve aynı resimdeki gibi oldu. Arkadaşlarımda çok beğendi, teşekkürler:)
YanıtlaSilHarika bir tatlı.Yazanın ellerine sağlık.
YanıtlaSilkadayıflısını yapmamıştım, süper görünüyor denicem, ellerine sağlık.
YanıtlaSilNİLGÜN DOĞAN
Hemen denemeni tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
YanıtlaSilTekrar günümde denicem.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu tatlıyı bayramda yapıp ikram ettim ve çok beğenildi. Herkes tarifini istedi. Bu arada ben vanilya ekledim. Böyle güzel bir tarifi paylaştığınız için teşekkürler.
YanıtlaSil