19 Ocak 2011 Çarşamba

PUDİNGLİ MİLFÖY

Malzemeler:
1 paket vanilyalı puding
Puding paket tarifindeki ölçü süt
1 paket milföy hamuru
Muz
Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:

Vanilyalı puding paket üzerindeki tarife göre pişirilir. Milföy hamurlarını düz bir zemin üzerine tek tek dizerek  yumuşamalarını bekleyelim. Daha sonra her birini bıçak yardımıyla dört eşit parçaya  bölerek az yağlanmış fırın teptisine yan yana dizelim. Fırına sürelim. Pişen hamurları bir bıçak yardımıyla ortalarından ikiye ayırarak içine puding koyup isterseniz üzerine bir dilim muz koyup üstünü kapatalım. Servis tabağımıza dizelim. Üzerlerine pudra şekeri serpelim. Çok eski bir tarif değişik bir tat. benim arasıra yaptığım  bir çeşit.

2 yorum:

  1. Milföyü ortadan kesip nasıl koyuyoruzki.Kırılmıyormu ki milföy kesmeye çalışınca.

    YanıtlayınSil
  2. Milföy kesilmiyor. Fırından çıkınca kat kat kabarıyor sadece orta yerinden kat aralasını açtırıp içine puding koyuyorsunuz.

    YanıtlayınSil