12 Ocak 2011 Çarşamba

ÇÖREK OTLU KURABİYE

Malzeme:
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
1 adet margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı çörekotu
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Un haricinde bütün malzemeler bir kap içinde bütünleştirilir. Un yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğrulur. (ben biraz katı yoğuruyorum) hafif yağlanmış tepsiye yuvarlak şekil verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Son zamanlarda sıkça yaptığım bir kurabiye. Denemenizi tavsiye ediyorum. Beğeneceğinizden eminim. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ablacım yapmış olduğun kurabiyeler her zaman çok güzel,bu sitede başkalarıyla paylaşman da çok güzel.ellerine sağlık.Şu anda da perişan kurabiyeni yiyorum..Siten Hayırlı olsun Saygı ve sevgilerimle.Nihat Kardeşin

    YanıtlaSil
  2. Denedim çok güzel oldu.Tuzlu gibi oluşuda hoştu.

    YanıtlaSil
  3. Aslında tuzlu ama yerken hafif tatlı bi tadı var çok beğendim. Yanlız kurabiyeler ceviz büyüklüğünde mi yoksa daha mı küçük yapıyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevizden biraz daha küçük yaklaşık 3-3,5 cm. kadar özgecim, Küçük olunca daha kıyır oluyor. Sevgiler canım.

      Sil