18 Ocak 2011 Salı

HANDANIN ÇİKOLATA SOSLU PASTASI




Malzemeler:
4 adet yumurta
3 çay bardağı şeker,
3 çay bardağı un
2,5 çorba kaşığı kakao
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı süt
Kreması için
1 paket krem şanti
1 paket çukulata sosu
Paket tarifi süt
Yapılışı:
Yumurta, şeker, un, kakao, kabartma tozu çırpılarak kek hazırlanır. Yağlanmış borcama dökülerek  fırına sürülür.  (Bu arada siz krem şantinizi ve çikolata sosunuzu paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. ) Kek piştikten  sonra birkaç dakika bekleyip kekin ılınması beklenir. Üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir. Krem şanti de sürüldükten sonra  çikolata sosunuzu ister şekilli ister tamamen kaplayarak üzerine dökebilirsiniz. (Sosunuz hazır olduğunda koyu ise biraz süt yada su ile açtırın ) Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.
Resmini gördüğünüz pasta aynı tarif ancak kreması tavuk göğsü, üzeride çikolata rendesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder