6 Ocak 2013 Pazar

KIYMALI ZARF BÖREĞİ




Malzemeler:
250 Gr.Kıyma
1,5 adet soğan
1 küçük patates
Tuz, karabiber, acıpulbiber,
Maydanoz
1/2 paket margarin
Az sıvı yağ ve açmak için az su
5 adet Yufka

Yapılışı:
Az yağda soğanlarınızı öldürün, İçine kıymanızı katıp suyunu çektirin, içine baharatlarınızı katıp karıştırın. 1 küçük patatesi ister küçük doğrayın isterseniz rendeleyin.  Ocağın altını kapatın. Maydanozu doğrayıp içine katın. İç malzemeniz hazır.
 Margarini eritin içine az sıvı yağ ve az su ilave edin.
Tepsinizi yağlayıp hazırlayın. Bir adet yufkayı serip üzerine yağ gezdirin. Yufkanın orta kısmına gelecek şekilde Karşılıklı kapatın kapattığınız yerleri tekrar az yağlayın.  Daha sonra diğer karşılıklı  kısmı kapatıp yufkanızı kare şekline getirin. (hazır paket  katlama şekli) Dörde bölün her bir karenin içine yeterince iç malzemeden koyup çapraz olarak kapatıp ters çevirip tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında pişirin. Çıtır börek sevenler için çok güzel, Sevgilerimle.....





8 yorum:

  1. Ellerine saglik canim, Yeni yilda hersey gonlunce olsun..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim emelcim, bende yeni yılını kutlarım çok öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. cok guzel vede pratik, ellerine saglik canim, optum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tülaycım bende seni çook öpüyorum
      sevgilerimle:)

      Sil
  4. eminim süperdir tadı, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, selam ve sevgilerimle:)

      Sil
  5. çok güzel bir börek,bende yaparım sık sık,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim mehtapcım, sevgiler:)

      Sil