Malzemeler:
250 Gr.Kıyma
1,5 adet soğan
1 küçük patates
Tuz, karabiber, acıpulbiber,
Maydanoz
1/2 paket margarin
Az sıvı yağ ve açmak için az su
5 adet Yufka
Yapılışı:
Az yağda soğanlarınızı öldürün, İçine kıymanızı katıp suyunu çektirin, içine baharatlarınızı katıp karıştırın. 1 küçük patatesi ister küçük doğrayın isterseniz rendeleyin. Ocağın altını kapatın. Maydanozu doğrayıp içine katın. İç malzemeniz hazır.
Margarini eritin içine az sıvı yağ ve az su ilave edin.
Tepsinizi yağlayıp hazırlayın. Bir adet yufkayı serip üzerine yağ gezdirin. Yufkanın orta kısmına gelecek şekilde Karşılıklı kapatın kapattığınız yerleri tekrar az yağlayın. Daha sonra diğer karşılıklı kısmı kapatıp yufkanızı kare şekline getirin. (hazır paket katlama şekli) Dörde bölün her bir karenin içine yeterince iç malzemeden koyup çapraz olarak kapatıp ters çevirip tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında pişirin. Çıtır börek sevenler için çok güzel, Sevgilerimle.....
Ellerine saglik canim, Yeni yilda hersey gonlunce olsun..sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim emelcim, bende yeni yılını kutlarım çok öpüyorum sevgiler...
YanıtlaSilcok guzel vede pratik, ellerine saglik canim, optum
YanıtlaSilTeşekkür ederim tülaycım bende seni çook öpüyorum
Silsevgilerimle:)
eminim süperdir tadı, elinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim, selam ve sevgilerimle:)
Silçok güzel bir börek,bende yaparım sık sık,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim mehtapcım, sevgiler:)
Sil