15 Ocak 2013 Salı

MANTARLI FIRIN MAKARNA






Dün akşam yeni bir tarif uygulayınca oğlumun bana zaten bu evde kekten başka birşey pişmez eleştirisinden sonra biraz suçluluk birazda bozulmuş vaziyette mutfağa giderek tabağını hazırladım. Daha önceleri sade olarak yaptığım fırın makarnalarına baba oğul pek sıcak bakmıyorlardı. Nasıl beğendinmi sorusuna da bayıldım cevabı ve biraz daha ilave istemesi içimi rahatlattı.  Babamız mı o da çok beğendi.
Bu tarifi Pazartesi günü işyerime ziyarette bulunan Berna arkadaşımdan aldım. Bir iki tarifi daha var onlarıda inşallah daha sonra yapıp yayınlarım. Tarifi için arkadaşım bernaya teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum. Şimdilik benden bu kadar .... sevgiyle kalın :) 

Malzemeler:
1 Paket burgulu makarna (isteğe göre değişir)
1 paket mantar
1 demet taze soğan
1 kutu krema
Tuz, karabiber, acı pulbiber
Bol kaşar

Yapılışı:
Makarnanızı haşlayıp süzün, ince doğranmış taze soğanlarınızı yağda öldürün, içine ufak doğradığınız mantarları katıp mantarlar su salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak mantarlarınızı soteleyin. İçine baharatlarınızı ve tuzu katıp ocaktan alın. Makarnanızın içine karıştırın. Üzerlerine 1 paket kremayı döküp karıştırın ve yağlanmış borcama dökün. Üzerlerine bol kaşar serpiştirip 160 derecede fırında kaşarlar pembeleşinceye kadar pişirin.

(Ben Makarnayı yarım paketten biraz fazla kullandım. Ayrıca krema almayı unuttuğumdan 1 bardaktan 2 parmak eksik süt kullandım. )



6 yorum:

  1. bugün hep fırın makarna tarifleri okudum, canım çekti bu gidişle bende pişiricem,eline sağlık canım.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Vakit kaybetme bence mehtapçım hemen yapmalısın:)

      Sil
  2. Canım makarnayı zaten çok severim ama içine mantarda girince daha da çok çok severim..
    Ev halkına afiyetler olsun.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  3. Teşekkür ederim melihacım, mantarla ben ilk defa yaptım çok beğendiler. Görüşmek üzere sevgiler;)

    YanıtlayınSil
  4. offf of ellerine saglik cok ama cok severim firin makarna :)

    YanıtlayınSil