28 Ocak 2013 Pazartesi

TEL KADAYIF TATLISI



Tarifi yazarken ilk yaptığım, hiç bir zaman unutamayacağım bir anım geldi aklıma....:)))
Eminim ki sizlerinde bir çok anılarınız vardır.

Evlendiğimde hiç birşey bilmemenin verdiği zorluklar oldu tabi ki. Hiç bir şey bilmeyenler için ne kadar tarif alsanız da acemilik günlerinden geçiyorsunuz.  Özene bezene hazırladığım, Fırında nar gibi kızaran kadayıfım..... Ta ki sıcak şerbeti üzerine dökünceye kadar.  ......   Netice de ne mi oldu......ben mahcup, kadayıf da makarna.......... :))))))) Sevgiler..

Hafta sonu annemde kadayıf tatlısı yaptık. Çıtır çıtır tam sevdiğim gibi.  İşte tarif;

Malzemeler:
1/2 kilo tel kadayıf
125 gr. Tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı ceviz

Şerbet:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı:
Kadayıfı ilk önce elinizle didikleyerek bir tepsi içine yayın 1-2 saat havalansın.  Sıvı yağı ve tereyağını bir tencereye alın kısık ateşte tereyağınız erisin. Yağınız ılındıktan sonra kadayıfları içine katıp her tarafını iyice bulayın. Tepsinizi yağlayın ve yağlanmış kadayıfınızın yarısını elinizle bastıra bastıra tepsiye döşeyin. Üzerine iri dövdüğünüz çevizi serpiştirin. Kalan diğer kadayıfı üzerine tekrar döşeyip elinizle iyice bastırın. Önceden ısıttığınız 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kadayıfı fırına sürdüğünüz gibi şerbetini  bir bardak çekinceye kadar kaynatın.
Kadayıf piştikten sonra ılınmasını bekleyin. Elinizi tepsinin altına deydirdiğinizde eliniz yanmasın.
Tatlınızı ıslatırken şerbeti yavaş yavaş dökün.

13 yorum:

  1. Bende hiç beceremem kadayıfı. Ya makarna :) olur ya da hiç şerbet çekmez. Bayılıyorum böyle kıvamında yapanlara.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hülya, bence tekrar dene, gerçekten yenmesi gereken bir tatlı sevgilerimle;)

      Sil
  2. Seni gidi seni..ama bak bu cok guzel olmusa benziyor rica etsem 2 parca isinlarmisin lutfen:))) ellerine saglik senin ve galiba anneninde :) Nurancim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) sendende itiraf bekliyoruz emelcim:)))tatlıyı annem yaptı ama bende cevizleri kırdım aaa bide şerbetini ben döktüm. En önemli kısmıda burası (annem duymasın beni):))) sevgiler

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Kadayıfı çok severim. Harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bende çok severim sevgilerimle:)

      Sil
  4. Nilgün DOĞAN31 Ocak 2013 06:50

    Ellerine sağlık arkadaşım, canım çekti ilk işim haftasonu kadayıf alıp yapmak sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim nilgüncüm, canın ne istediyse yap ye arkadaşım. Ben olsam hafta sonunu beklemez hemen yapardım. Sevgilerimle.....:))

      Sil
  5. Teşekkür ederim bendende selam ve sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. of of olsada yesek! ozaman yap diyeceksin ama nasil? kadayifi bulsan anne yok anneyi bulsan kadayif yok :(
    anneciginin ve senin ellerinize saglik canim, selamlar,sevgiler xox

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülaycım yaaaa yapma bana bunları:((
      Türk marketlerinde vardır belki, sen bi bak oralara. Aslında olmayanı oralarda pazarlayacaksın nasıl bir fikir ama.....:)))
      Geldiğinde annecin yapar sana yeterki sen iste sevgiler canım:)))

      Sil
  7. canim ya sen uzulme biz alistik birde boyle bak bagzi seyleri ozledikden sonra sahip olmakda guzel oluyor yeterki herkez saglikli, mutlu olsun :) gecen Londra'ya gitmistik oradaki harrods magazasinin yemek bolumundeki tatli reyonundan aldik bizdede esim cok seviyor, seni cok optum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülaycım haklısın önce sağlık ve mutluluk, hergün önüne gelse bıkarsın, özlenen daha değerli oluyor. Bizde varda hergün mü yapıyoruz, neyseki sizde yemişsiniz,:)) aklıma gelmişken ingilizlerin 5 çayları meşhur. Bir iki tarif bekliyorum senden. Çok öptüm canım sevgilerimle:))

      Sil