13 Kasım 2012 Salı

TAM BUĞDAY UNLU POĞAÇA






Malzemeler:
2 Adet yumurta (üzerine sürmek için birinin sarısı ayrılır)
1 Adet Margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sirke
Tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar tam buğday unu
Not: ( 1 kiloluk paketten kalan un 2,5 su bardağı)

İç malzemesi:
Lor, peynir ve maydanoz karışımı

Yapılışı:
Bir adet yumurtanın sarısını ayırdıktan sonra diğer malzemelerle katı olmayan bir hamur elde edilinceye kadar hamur yoğrulur. İçine bir tatlı kaşığı iç malzemesinden konularak şekil verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsterseniz çörekotu -susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.  

Nasıl mı oldu kıyır kıyır...... Aynı zamanda eşimin hala olmadı mı sorusu üzerine fırın acilen kapatılıp poğaçalar kurtarıldı:)))

8 yorum:

  1. hemde diyet.harika fikirmiş canım.rahat rahat yiyebiliriz.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Pogcanin her turlusune bayilirim..nefis gozukuyorlar ellerine saglik Nurancim..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim emelcim sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik cok saglikli ve besleyici.

    YanıtlaSil
  5. ha haa siz dalga mi geciyorsunuz:) hem de diyetmis diyen arkadas diyorum:) bacim kandirma kendini. tam bugdayla yapinca diyet mi oluyor??? beyaz unla tam bugdayin kalori acisindan farki cok yoktur. fayda ve sindirim acisindan baskadirlar. her seyi gectim diyet dediginiz hamur isinin icindekilere bir bakin allah askina! bir paket margarinle kalsa buna bir de sıvı yağ eklenmiş:) ha haa acayipsiniz yaa:) ama eminim guzeldir. bu kadar yagi dedeme sursen o bile olur sana jennifer lopez:)))

    YanıtlaSil
  6. Herkes istediği şekilde düşünmekte serbest, bu şekilde alaycı yorumları gereksiz ve saldırganca buluyorum.

    YanıtlaSil