Havaların soğumasıyla birlikte şöyle sıcacık, sirkeli sarımsaklı kemik suyu çorba iyi gider dedim.
Malzemeler:
Kaynatılmış kemik suyu
1 Su bardağı un
5-6 Adet sarımsak
Sirke
Tuz
Yapılışı:
Kemiklerinizi güzelce yıkayıp kaynatın. Kaynatırken içine ufak bir soğan atın. İyice kaynayıp üzerindeki etler pişince ocağın altını söndürün. Ayrı bir tencereye et suyunuzu, tel süzgeçiniz ile süzdürerek alın. Kemiklerdeki et parçalarını didikleyip içine katın.
(8 Su bardağı + 2Su bardağı normal su) Bir su bardağı unu derin bir kap içinde su ile boza kıvamında açtırıp kaynamakta olan kemik suyuna katıp karıştırın. Tuzunu ilave ederek koyulaşıncaya kadar kaynatıp ocağınızın altını kapatın. 5-6 diş sarımsağınızı havanda dövüp üzerine bolca sirke dökün. Servis tabağınıza alın. Kaselerinize aldığınız çorbanızın üzerine 1-2 kaşık sirkeli sarımsaktan döküp, Üzerine ister kırmızı biberli yağ gezdirin, isterseniz karabiber, acıpul biber serpiştirin. Afiyetler olsun...
Bu çorbayı unu yağda kavurarak da yapanlar var. Kemik yağlı olduğu için ben annemden gördüğüm gibi ununu çiğden karıştırıyorum.
Ablacığım bende kışın sık sık yaparım. Çok lezzetli oluyor. Ellerin dert görmesin. Şifa olsun inşallah. Hayırlı Cuma'lar.
YanıtlaSilHayırlı Cumalar nevincim. Gerçekten çok şifalı bir çorba. Aslında kemik suyunu kaynatıp buzluğa atsak bile iyi olur. Sevgiler canım:))
SilTeşekkürler
YanıtlaSiltam kış çorbası olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilGerçekten öyle, bende sevgilerimi gönderiyorum:))
SilNurancim paca corbasini hic yapmadim ama kesin bu senin sahtekar olanini deneyecegim:)))Miss ler gibi olmus..Sevgiler canim, guzel hafta sonu diliyorum..
YanıtlaSil:)))))) Dene emelcim, sizin oralar soğuktur şimdi, sıcacık içersiniz. Şimdiden afiyetler olsun, Sevgiler:))
Sil