15 Aralık 2011 Perşembe

Mıhlama-Kuymak


Oğlum geçen gün anne sen mıhlama yapmasını biliyormusun diye sordu. Şaşırdım. Daha önce kahvaltılarda bir iki kere yaptığımda adını bile sormadan ben yemem diyerek elini bile sürmemişken nereden aklına geldi diye düşünmeden edemedim... :) Nereden aklına geldi diye sorduğumda yoo öylesine sordum diye cevap aldım hadi bakalım hayırlısı :))
Dün akşam yemeğim yoktu çabuk olsun hemen yiyip kalkalım da dikişime oturayım diye bende bir tarhana çorbası yanındada mıhlama, turşu bir geçiştirme yaptım iyi de oldu. Ercancım yiyemedi ama geldiğinde onada yapacağım. Bakalım bu defa yiyecekmi.. Haa birde oğluma ispatı..:) biliyorum tabiki de annecim geldiğinde sanada yapacağım:))

Malzemeler:
4 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı mısırunu
1,5 su bardağı su
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz

Yapılışı:
Tereyağ kızdırılır içine mısırunu ilave edilir karıştıra karıştıra kavrulur. Rengi pembeleşmeye yakın içine su ve tuzu ilave edilerek suyunun çekmesi sağlanır. Bu arada karıştırmaya devam ediyorsunuz. Suyunu çektiğinde içine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek peynirin erimesi sağlanır. Ocağın altı iyice kısılır ve yağı yüzeye çıktığında mıhlamanız hazır. Ekmeğinizi bandırın efendim sıcak sıcak afiyetle..

7 yorum:

  1. ünıversıtede okurken bazen arkadaslarımıza gıderdık herkes bıldıgını yaptıgını paylaşır ıkram ederdı kuymakla da samsunlu bır arkadasım sayesınde tanıstım cok aklımda kalmadı tadı. kuymak harıka gorunuyor canım ellerıne sağlık bana okul yıllarımı hatırlattın teşekkur ederım,sevgıler...

    YanıtlaSil
  2. Okul hayatı insanın hiç unutamadığı belkide hayatının en güzel günleri değilmi..Ben üniversiteye gitmedim daha sonra açıköğretim okudum sınavlara giderken üniversitenin kapısından girmek bile bana zevk verdi. Şimdiki aklım olsaydı kesin okurdum. O yüzden gençlerin okumasını çok istiyorum. Bende çok sık yapmam ama Özellikle kahvaltıda kuymağı dene.

    YanıtlaSil
  3. bu çok güzel ellerine sağlık hiç yapmadım ama merak edip yapmak istiyorum.görüntü şahane çünkü sağolasın nuran

    YanıtlaSil
  4. Yaaa sayfana hep gec bakiyorum sonrada canim cekiyor.Bende istiyorummm;))

    YanıtlaSil
  5. günercim ömerle birlikteyiz bana yardım ediyor...)))

    YanıtlaSil
  6. sezo dene şimdiden afiyet olsun

    YanıtlaSil