26 Aralık 2011 Pazartesi

Zeytinyağlı Kereviz yemeği


Kerevizi çoğu kimse sevmez. Birzamanlar benimde kokusuna bile tahammülüm yoktu. Şimdi ise nasıl da yememişim dediğim mis kokulu kerevizin yemeği ve salatası çok sık masamda yer alıyor. Ben terbiye yapmıyorum. Bol patatesli, limonlu, portakal sulu mis miss, Sizde yemeyenlerdenseniz  birde böylesini deneyin bakalım söylemedi demeyin.

Malzemeler:
2 adet irice kereviz
3 adet patates
1,5 adet kurusoğan
1 adet Havuç
Zeytinyağı
Tuz
1/2 Limon ve
1 adet Portakal suyu

Yapılışı:
Yayvan bir tencerede soğanlar ve havuç zeytinyağında öldürülür, içine elma dilimi doğradığınız patatesler ilave edilir bir, iki karıştırılır. Limon sıkılır. Hiç bekletmeden kerevizler soyulup dilimlenir ve yemeğin içine ilave edilir. Tuzu ilave edilerek bir, iki karıştırılır ve üzerine portakal suyu dökülür. Yeşil yapraklarından körpe olanlar yıkanıp doğranır, ve üzerini geçmeyecek kadar su ilave ederek kısık ateşte pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder