20 Aralık 2011 Salı

İRMİK HELVASI



Hafta sonu bende kalan yeğenlerime saydığım tatlı seçenekleri içinden irmik helvası seçildi. Ömer istediği halde bir kaşık yedi.  Biraz tadı fazla kaçtı, yumuşak ve ballı oldu ama biz götürdük tabii.

Malzemeler:
500 gr. İrmik (1 paket)
3,5 su bardağı irmik
4 su bardağı su (aslında yarı süt, yarı su)
1 paket margarin

Yapılışı:
Yayvan teflon tencerede yağ eritilir biraz kızdırılır içine (varsa fıstık katılıp kavrulur, bende yoktu) irmik ilave edilip kısık ateşte karıştıra karıştıra irmikler kavrulur. Diğer yanda şeker ve su kaynatılıp içine dikkatlice dökülür. (Biraz uzak durun sıçrıyor) suyunu çekinceye kadar karıştırın. Suyunu çektikten sonra kapağını hava alacak kadar açık tutup kapatın. Demlensin. 
Evdeki yorumlar biraz yumuşak oldu dediler ama tadı güzeldi. (ben hatamı biliyorum fazladan biraz sıvı yağ ve tereyağ ilave ettim kimse duymasın) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder