26 Aralık 2011 Pazartesi

Haşhaşlı Gözleme



Sizlere aşama aşama haşhaşlı gözleme fotoğraflarını yayınlıyorum. Kayınvalidem birkaç gündür bizde misafir. Gideceğim ısrarlarına bende bir oyalama takdiği buldum ve onu birgüzel yordum. İyi de oldu. Seksen yaşında olmasına rağmen hala iş var baksanıza. Bize haşhaşlı gözleme yaptı. Yaparkende sakın evdekilere söylemeyin bize yapmıyorsun da öbür oğluna yaptın derler diye  diye yorgun düştü. Bende söylemem merak etme sadece resimlerini gösteririm dedim. İşte resimler kıskanmayın artık ne yapalım :))

Unun ortasını havuz gibi açıp içine biraz kabartma tozu, tuz ve su ile hamurunuzu  yoğurun. Yoğurma işlemini iyi yapın aceleye getirmeyin. Unu azar azar toplaya toplaya orta yumuşaklıkta bir hamur elde edince kadar yoğurun. Hamurun büyüklüğüne göre 3-4 pazıya ayırın. Onlarıda elinizle iyice döndüre döndüre yoğurun ve üzerlerine bir bez örtün biraz dinlensinler. Bir pazıyı oklava ile çok ince olmayacak şekilde açın. İçine sıvıyağ ile incelttiğiniz haşhaşı sürün ve uç kısımlarından başlayarak iki elinizle çektire çektire sarın. Avucunuz ortası ile öne arkaya yuvarlayın. Sardığınız parçayı tavanızın  büyüklüğüne göre 2 ye de bölebilirsiniz.  Daha sonra kıvırıp uç kısmını ortasına bastırın. Tekrar oklava ile tavanızın ölçüsünde açtırıp çok az yağladığınız tavada altını üstünü pişirin. Alt üst ederken tavanıza tekrar yağ sürmeyin. Hamurunuzun üzerini bir, iki kaşık yağlayın. 
Gözlemenin birtanesini ben deneyeyim dedim. Benimkini ne yalan söyleyeyim beğenmedi. Yaparken Sen bana bakmadın herhalde dedi..... (Ne yapayım ben resim çektim.) Bakın kayınvalidem görmesin güzel yapın ona göre:)) Hele ki küçük oğluna da sakın söylemeyin kıskanmasın.....:)))

2 yorum:

  1. Nuran'cım kayınvalidenden çokk güzel öğrenmiş olduğunu tahmin ediyorum veeeeeee en yakın zamanda senin ellerinden yapıp ikramını bekliyorum...:)))))G.E

    YanıtlaSil
  2. yorumun için teşekkür ederim ablacığım, tabiiki sen yeterki iste:)))

    YanıtlaSil