12 Nisan 2011 Salı

PATLICANLI BAL

Malzemeler:
1/2 kilo Sivribiber
2 adet patlıcan
4 İri domates
3-4 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Üzeri için maydanoz

Yapılışı:
Sivri biberler yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Büyük boy tava içine bol sıvı yağ koyulup hafifçe ısıtılır içine biberler aktarılır karıştırılır. Tavanın üstüne bir kapak kapatılarak kısık ateşte arada bir karıştırılır. İnce doğradığınız sarımsaklar ilave edilir. Biberlerin pişmesi sürerken siz patlıcanları yıkayıp kurulayın. Ufak küpler halinde doğrayıp tuzlu su içinde bekletin. Bu arada biberlerin pişmesine yakın patlıcanların sularını sıkıp biberlere ilave edin karıştırın. Tekrar kapağını kapatıp patlıcanlar pişinceye kadar arada bir karıştırarak pişmesini sağlayın. Bu arada domatesleri rendeleyin ve patlıcanların üzerine dökün suyu çekene kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini, (hafif acılı  pul biberini ) katın. ocağın altını söndürün. Hafif ılınınca kevgirle servis tabağına aktarın. Üzerini maydanozla kaplayın. Deneyin bakalım beğenecekmisiniz. Boşuna bal dememişler .  

3 yorum:

  1. Günüm için yapmıştım.Herkes beğendi.Ellerinize sağlık...Eskişehirden sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. OĞLUM İÇİN YAPAYIM HAFTA SONU.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil