4 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik
5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı:
Bütün malzemeler sırasıyla çırpılıp yağlanmış orta boy tepsiye dökülür.(30cm.civarında) 175 derecede fırına sürülür.
Hamur fırına sürüldükten sonra şerbeti pişirilir. Ilınması beklenir.( Şerbetli tatlılarda vanilya sevmediğimden şerbet kaynamaya başladıktan sonra içine birkaç damla limon suyu ve ufak bir parça limon kabuğu katıyorum. ) Hamur fırından çıktıktan sonra 1-2 dakika bekletilip üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirilir. Daha sonra yedire yedire şerbeti dökülür. Dilek yengecim bu tatlıyı dün akşam yemeğinden sonra ikram etti. Çok beğendiğimden hemen resmini çekip size yayınlıyorum. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder