25 Nisan 2011 Pazartesi

Eskişehir Çöreği (Annemden)

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 kilo un
Tuz
1,5 çorba kaşığı toz maya
1 kesme şekeri
1 Su bardağı ılık su

 İç malzemesi:
1 büyük soğan,
1 adet sivri biber
250 gr. kıyma
1,5 domates
Tuz, karabiber, acı pul biber

 Üstü için:
1 yumurta
2-3 kaşık yoğurt
Az yağ
Susam-Çörek otu

Yapılışı:

1 bardak ılık suyun içine 1,5 çorba kaşığı toz maya ve şeker konularak kabarması beklenir. Kabardıktan sonra, malzemeler sırasıyla ilave edilerek hamur yoğrulur. Hamurun üzerine bir kapak ve örtü serilerek kabarması beklenir.
Diğer yanda hamurun iç malzemesi hazırlanmaya başlanır.
İnce doğradığınız soğanlar yağda öldürülür. Daha sonra diğer malzemeler sırasıyla katılarak fazla kavurmadan biraz çevrilir. Küçük bir kasenin içine biraz sıvı yağ konularak hazır hale getirilir. Hamur kabardıktan sonra ufak bir parça kopartılıp kase içindeki yağla parmaklarınızı yağlayıp hamuru hafifçe açtırın içine iç malzemesinden koyup avucunuzun içinde hafifçe döndürüp yuvarlak şekil verin yağlanmış tepsiye ters şekilde aralıksız olarak dizin. Üzerine, 1 adet yumurta çırpın içine 3-4 kaşık yoğurt ve az yağ koyup karıştırın.  Hamurların üzerine kaşık kaşık dökün. Bol susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yumuşacık ve lezzetli bir çörek.  Mayalı hamurlardan en iyi yaptığım çörek. 

4 yorum:

  1. ana sayfadaki yazina istinaden neymis bende bakayim dedim evettt nasil guzel olmuslar tepsinin kenarlarina yayilmislar mis gibi gorunuyorlar,anneciginin ellerine saglik,sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  2. :)))))))))))gördüm gördüm çok güzel görünüyor gerçekten:))

    YanıtlaSil