6 Mart 2012 Salı

ARPA ŞEHRİYELİ ÇORBA



Malzemeler:
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, üzerine nane, acıpulbiber
Sıvıyağ, Yeterince su

Yapılışı:
Arpa şehriyenin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın.  Ayrı bir tencerede sıvı yağda unu hafifçe pembeleştirin, salçasını ilave edin,  tuzunu ve karabiberinizi ilave ederek salçayı ezdirin. İster tavuk suyu ile isterseniz (ben sade su kullandım) normal sıcak suyu azar azar ilave ederek salçayı açtırın. Daha sonra içine pişirmiş olduğunuz şehriyeleri ilave ederek biraz daha su ilavesiyle çorbanızı ara sıra karıştırarak pişirin. Üzerine nane, acıpulbiberi serpiştirerek servis edin. (çorbanızın koyu olması durumunda üzerine biraz daha sıcak su ilave edersiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder