27 Mayıs 2011 Cuma

ZEHRANIN Sofrası




İkramlar;
Ispanaklı börek
Biber dolması (zeytinyağlı)
Yaprak sarma      "
Cheese kek
Söğüş Salata

Güler yüz, tatlı dil, çok lezzetli ikramlar ardından çikolata, kahve ve bol iltifat. Daha ne olsun.

Ispanaklı böreği hazır yufkadan, su ve yağ karışımı ile yufkaları ıslatmış içini sardıktan sonra üzerine de aynı karışımdan sürüp fırınlamış.





Limonlu Cheese Kek:

2 adet Yumurta.
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un,
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yumuşak margarin,
Limon esansı. (limon rendesi de olur)

Kreması:
1 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket labne peynir
Süslemek için 3 limon
Üzerine 2 su bardağı limonata yada limonlu gazoz.
1 çorba kaşığı mısır nişastası.

Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır, margarin eritilerek karışıma ilave edilir. Vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip karıştırılır. Limon esansından biraz döküp karıştırılır. (Limon kabuğu da olur) Kek kalıbına dökülüp pişirilir.

Kreması için önce yumurta çırpılır, Süt, şeker, un ve nişastayı koyup karıştırarak pişirmeye başlayın. Limonların kabuklarını rendeleyip kremaya karıştırın kıvamı koyulaşınca altını kapatın biraz soğuyunca labneyi karıştırın ve iyice karıştırın. (Krema koyu olursa yumuşatmak için biraz süt ilave edebilirsiniz.) Pişen kekin kenarlarına limon dilimlerini dizin. elde ettiğiniz kremayı kekin üzerine döküp düzeltin. Önceden ısıtılmış 150 derece ısıda 15 dakika kadar tutun. Limonata ve nişastayı çırparak tencerede kaynatın soğuyunca kekin üzerine dökün ve dolapta bir gece bekletin. 

Uğraşmam derseniz hazır pasta kekinin yarısı  (pastaban) ile de  yapabilirsiniz. Bir de Limonata yerine limonlu gazoz da olurmuş arkadaşım öyle dedi. Ben yedim ama yapmadım.  En kısa zamanda deneyeceğim. Size Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder