17 Mayıs 2011 Salı

KEREVİZ SALATASI



Malzemeler:
Kereviz
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu
Ceviz

Yapılışı:
Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Kararmamaları için kerevizlerinizin kabuklarını soyup bekletmeden içine rendeleyip karıştırın.( Kerevizin sayısı size kalmış. ) Bol dereotu doğrayın, cevizlerinizi dişe gelecek şekilde dövüp içine karıştırın. İsterseniz üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

4 yorum:

  1. çok teşekkür ederim canım:)
    harika bir lezzet olmuş bu...
    kerevizin faydalarını bilmemiz rağmen kokusu yüzünden hep veto edildi soframdan:)
    ama aşılacak bu durum...
    inanıyorum:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. 2 adet kerevizden mutlaka dene derim. Sarımsak ve dereotu kokusunu alıyor. Ayrıca cevizde ayrı bir tat veriyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım yapmış olduğun kereviz salatasını hayatımda ilk kez yedim çok lezzetliydi kıtır kıtır olmasaydı kereviz olduğunu hayatta anlamazdım.Kerevizi bana sevdirdiğin için teşekkür ederim.Başka güzel tatlarda buluşmak üzere

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun kazım bey. Sizin için özel olarak yaptım. Kereviz salatası demeseydim o kıtır kıtır dediğiniz şeylerin kereviz olduğunu anlamazdınız. Belli ki ön yargılı yediniz. Neyse ki bu sayede kerevizi de tatmış oldunuz. Afiyet olsun. Bir gün de yemeğini tattıracağım size:)

    YanıtlaSil