2 Ocak 2012 Pazartesi

SOSİSLİ YUFKA


Her yılbaşı kardeşler bir araya gelip güzel vakit geçiriyoruz. Tabiki ev sahibine yüklenmeyip ortaklaşa hazırlanıyoruz.  Yılbaşı akşamı yaptığım ve bugün sizler için yayınladığım ikinci tarifim de sosisli yufka. Daha önce tarifini börekler bölümünde yayınlamıştım. burada Bunlardan başka etimek tatlım da çok beğenildi. Sacda tavuk kavurmayı eşim üstlendi. Yılbaşı pastası, Salatalar ve börekleri de gelinlerimiz çok güzel hazırladılar. Her yılbaşı olduğu gibi bu yılbaşıda tek el oynadığımız tombalasız olmaz tabi. Birinci çinko, ikinci çinko ve  tombalaaa... Alpere gitti paralar:)))

Böreğin yapılışı çok pratik ve çocuklarda severek yediler. Tarifini kısaca anlatayım. Resimde gördüğünüz iki adet yufka ile sarılmış hali.

1 adet yufkayı serip üzerine yoğurtlu ya da sütlü yağ karışımı sürüyorsunuz. ikinci yufkayı da üzerine örtüp yine karışımdan sürüyorsunuz. Yufkanın uç kısmına yakın olarak Parmak sosisleri yan yana sıralayıp sıkıca kol böreği sarar gibi sarıp bir tepsiye alıyorsunuz. Buzlukda dondurduktan sonra 1 parmak kalınlığında kesip yağda kızartıyorsunuz. Üzerlerine birer kürdan batırıp servise hazır efendiiim. Bu börek tek yufka ile de yapılabilir. İki adet yufka daha  tok ve gösterişli oluyor.  Afiyet olsun sevgiler:))

8 yorum:

  1. yapilisi kolay gibi ve guzel gorunumlu, eminim tadi da cok guzeldir bugun hemen deneyecegim..Elinize saglik..

    YanıtlaSil
  2. Deneyin, neticeyi bekliyorum. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Dostbahcesindenlezzetler3 Ocak 2012 15:18

    Sevgili Nuran netice harika oldu, ben resim cekemeden oglum ve arkadaslari tarafindan bitirildi, en kisa zamanda tekrar yapip kimseye gostermeden resim cekip kendi sayfamdada sizin isminiz altinda yayinlayacagim.Izleyenler bolumundeki Tom B ismi kim demeyin kayidi esimin adresinden girmisim)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba emel. Eline sağlık. Biz anneler herzaman çocuklarımızın sevebileceği tatlar arıyoruz bu da onlardan biri. Beğenildiğine sevindim. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. aaa bende denemeliyim super gorunuyor!!!
    Tulay

    YanıtlaSil
  6. Tülayy:) Dene tabii. Sıcak sıcak çıtır çıtır. Neticeyi bekliyorum. kızımı öp benim için:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ayyy ben bunlara bayıldım canım.mutlaka denemek istiyorum.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Sevda hoşgeldin:) Dene tabi. şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil