16 Ocak 2012 Pazartesi

Fırında Kaburga



Et yemeklerini genelde pişirdikten sonra 5-10 dakika fırınlıyorum.

Koyun kaburgası,
2 adet soğan
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kadar (çok doldurmayın) kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber

Yıkayıp süzdürdüğünüz etlerinizi  tencereye koyun, ocağın altını açın etler buhar çıkarmaya başladığı anda ocağınızın altını iyice kısıp tencerenizin kapağını kapatın. Su salıp çekinceye kadar etlerinizi ara sıra karıştırın. Suyunu çeken etlerinizin üzerine biraz yağ gezdirin ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin, soğanlar öldükten sonra içine kırmızı toz biber ve salçaları ilave edin ve bir iki karıştırın. Daha sonra üzerini hafif geçecek kadar sıcak suyu yavaş yavaş  ilave edin ve yemeğinizi karıştırın. Tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Borcama aktarıp 200 derecede 5-10 dakika kadar  fırına sürün, fırınınızı üstten ayarlayın etler hafif kızarsın.  

(Ah birde yanında çerkez pastası olsaydı) 

8 yorum:

  1. oooofff oooffff yemede yanında yat olmuş bu ne güzelik ellerine sağlık:)

    YanıtlayınSil
  2. teşekkür ederim sezobigo güzel oldu gerçekten:))

    YanıtlayınSil
  3. etler harika duruyor, kuzu etinede dayanamam, ellerine sağlık,

    Niloş

    YanıtlayınSil
  4. teşekkürler arkadaşım:) kuzu etini herkes sevmiyor ama bende çok severim.

    YanıtlayınSil
  5. Tepsisiyle uzanıp almak ve akşam yemeğinde yemek vardı..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlayınSil
  6. :))Haklısın .. Bazı akşamlar bende geçiştiriyorum. Akşam üşengeçliğimden makarnaya talim ettik. Üzerinede bol sarımsaklı yoğurt:)))

    YanıtlayınSil
  7. Ellerine saglik Nuran..Guzele benziyor ama kuzu eti bana gore degil:)Size Afiyet olsun.Yanliz alt kisimda yaninda birde cerkez pastasi olsaydi demissin))o nedir?Sayfana bir bakim tarifi varmi))) Sevgiler

    YanıtlayınSil
  8. Teşekkür ederim emel, kuzu etini herkes sevmez, çerkez pastasına gelince o da aynı şekilde.:)

    YanıtlayınSil