10 Ağustos 2011 Çarşamba

ŞEKERPARE

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 adet margarin
1/2 çaybardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbet:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon

Yapılışı:
Bütün malzemeler yoğrulur, yuvarlak şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine birer adet fındık batırılıp  180 derecede pişirilir.
Şerbet bir bardak su çekinceye kadar kaynatılır. İçine 2-3 damla limon suyu sıkılır. 1-2 taşım daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılarak ılınmaya bırakılır. Hamur piştikten sonra fırından çıkarılır hafif ılınması beklenir.(2-3 dakika) Ilık şerbet üzerine dökülür. Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. Bugün bu tatlıyı işteki arkadaşlara yaptım. ÇOK BEĞENDİLER. Tarifini istediler.Elimde defter tarifleri yazıyorum.Nurancığım seni çok öpüyorum. İyiki bu blogu açmışsın.Arasırada olsa takip ediyorum.Kızımada söyliyecem oda vakti olduğunda baksın diye.Sevgiler.SEVİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık, afiyet olsun Sevimcim., beğendiğinize çook memnun oldum. Arkadaşlarına selamlar.:)

      Sil
  2. Nuran abla sendsn fırcayı yiyince yorum yazmayı öğrendim 10 numara bir tarif ölçüsüyle birebir uyumlu çok güzel oldu afiyetle yedik yeni tariflerini bekliyorum özellikle yaz tatlıları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canancım teşekkür ederim. Yorumlar çok önemli, takıldığınız bir yer olur, istediğiniz gibi olur yada olmaz yazarsanız bende cevaplarım. Zaten görüştüğümüzde söylüyorum ama diğer arkadaşlara yol gösterici olur. Afiyetler olsun. Sevgiler canım...;)

      Sil
  3. çok ölçülü bir tarif yaptım güzel oldu tarif için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık afiyet olsun, Kendinizi tanıtmamışsınız. Yorumları Adı/URL den girerseniz adınız çıkar. Sevgilerimle...;)

      Sil