12 Ağustos 2011 Cuma

Fırında Patates


Malzemeler:
4-5 patates
1/2 çorba kaşığı salça (domates-biber) isteğe göre
Sıvıyağ
Nane
Karabiber
Acı pul biber
Tuz

Yapılışı:
Patateslerin kabukları soyulduktan sonra elma dilimi doğranıp tepsiye alınır. İçine biraz yağ sulandırılmış  salça  ve diğer baharatları ilave edilir hepsi karıştırılır. Fırında üzeri hafif kızarana kadar  pişirilir. Et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi kahvaltıda da hazırlayabilirsiniz. Pratik ve lezzetli.
Not: Damak zevkiniz farklı olabilir düşüncesiyle tarif yazarken yemeklerde yağ ve baharat ölçüsü özellikle vermiyorum .   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder