Malzemeler:
2,5 çorba kaşığı un
3,5 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
tuz, karabiber
Su
Yapılışı:
Orta büyüklükte tencerede yağ ısıtılır içine un katılarak karıştırılır unu yakmadan hafif çiğ kokusu gidince içine salça ilave edilir ve 1-2 döndürülerek karabiberi katılır. Hiç beklemeden azar azar suyla salça açtırılır. Tencerenin yarısına kadar yaklaşik 5-6 su bardağı su ve 1 su bardağı süt ilave edilir. Karıştırılarak çorbamız pişirilir. 1-2 taşım kaynatılır. Çorbamız servise hazır.
2,5 çorba kaşığı un
3,5 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
tuz, karabiber
Su
Yapılışı:
Orta büyüklükte tencerede yağ ısıtılır içine un katılarak karıştırılır unu yakmadan hafif çiğ kokusu gidince içine salça ilave edilir ve 1-2 döndürülerek karabiberi katılır. Hiç beklemeden azar azar suyla salça açtırılır. Tencerenin yarısına kadar yaklaşik 5-6 su bardağı su ve 1 su bardağı süt ilave edilir. Karıştırılarak çorbamız pişirilir. 1-2 taşım kaynatılır. Çorbamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder