24 Eylül 2014 Çarşamba

SACDA TAVUK




Bizim usta bugünlerde çok hamarat. Dün akşam mutfağa girdiğimde yemeği kendisinin yapacağını söyleyince bende bir ohhh çektim......:)) Tarife gelince;

MALZEMELER:
Tavuk pirzola
Soğan
Yeşil biber
Kırmızı biber
Sarı biber
1/2 elma
1 havuç
Kırmızı lahana yaprağı
Kekik, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, köri

YAPILIŞI:
Tavuklar kuşbaşı doğranıp sudan geçirilerek süzdürülür, çok az yağ sacda kızdırılır ve tavuklar içine atılarak su salmaması için harlı ateşte karıştırılır daha sonra ocağın altı kısılır.
Diğer yanda tavada yarımay şeklinde doğradığınız soğanlar öldürülür, diğer malzemeler irice doğrandıktan sonra soğanla birleştirilir ve kavrulur.  Daha sonra tavuğun üzerine dökülerek bir-iki döndürülür. En son içine baharatlar konularak hepsi karıştırılır ve ocağın altı söndürülür.

 

8 yorum:

  1. Gercektende usta hamarat:))sanslisin... nefis olmus afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. buna benzer yaparım bende ama hiç mor lahanayı kullanmamıştım yemeklerim de sadece salatada kullanırım.yemek daha da renkli olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle birgülcüm, bizim ahçı ikidir kullanıyor yerken lahana olduğu anlaşılmıyor

      Sil
  3. aa elmayı unuttum bide elma nasıl bir tat veriyor merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebzeler karışık olduğu için içinde tadları tek tek anlaşılmıyor. Bir bütün halinde çok lezzetli bir karışım.

      Sil
  4. Ustanın eline sağlık gerçekten çok lezzetli bir yemek. Çok beğendim.

    YanıtlaSil