Bizim usta bugünlerde çok hamarat. Dün akşam mutfağa girdiğimde yemeği kendisinin yapacağını söyleyince bende bir ohhh çektim......:)) Tarife gelince;
MALZEMELER:
Tavuk pirzola
Soğan
Yeşil biber
Kırmızı biber
Sarı biber
1/2 elma
1 havuç
Kırmızı lahana yaprağı
Kekik, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, köri
YAPILIŞI:
Tavuklar kuşbaşı doğranıp sudan geçirilerek süzdürülür, çok az yağ sacda kızdırılır ve tavuklar içine atılarak su salmaması için harlı ateşte karıştırılır daha sonra ocağın altı kısılır.
Diğer yanda tavada yarımay şeklinde doğradığınız soğanlar öldürülür, diğer malzemeler irice doğrandıktan sonra soğanla birleştirilir ve kavrulur. Daha sonra tavuğun üzerine dökülerek bir-iki döndürülür. En son içine baharatlar konularak hepsi karıştırılır ve ocağın altı söndürülür.
Gercektende usta hamarat:))sanslisin... nefis olmus afiyetler olsun
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim emelcim,..
Silbuna benzer yaparım bende ama hiç mor lahanayı kullanmamıştım yemeklerim de sadece salatada kullanırım.yemek daha da renkli olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilBende öyle birgülcüm, bizim ahçı ikidir kullanıyor yerken lahana olduğu anlaşılmıyor
Silaa elmayı unuttum bide elma nasıl bir tat veriyor merak ettim:)
YanıtlaSilSebzeler karışık olduğu için içinde tadları tek tek anlaşılmıyor. Bir bütün halinde çok lezzetli bir karışım.
SilUstanın eline sağlık gerçekten çok lezzetli bir yemek. Çok beğendim.
YanıtlaSilAfiyet olsun, teşekkürler
Sil