3 Eylül 2014 Çarşamba

KIYMALI KABAK YEMEĞİ



Nefis bir yaz yemeği.... Günlük yaptığımız bir çok yemeği yayınlamadığımın farkına vardım. Bu konuda arkadaşlarımdan aldığım eleştirilerde çok doğru, bizler için kolay ve alışagelmiş fakat yeni öğrenen arkadaşlara ön ayak olmak gerek.....

MALZEMELER:
1 kilo taze kabak
1 adet irice soğan
250 gr. Kıyma
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
Yeterince tuz, karabiber, kırmızı toz biber, acı pulbiber
Bir avuç dereotu

YAPILIŞI:
Kabaklarınızın sapını kesin ve kabuklarını bıçak yardımıyla kazıdıktan sonra yıkayın. Kabaklarınız ince ise yuvarlak, iriceler ise yarım ay şeklinde doğrayıp yayvan tencerenize dizin. Soğanınızı yemeklik doğrayıp az yağda öldürün ve çok az tuz ekleyin. Kıymanızı ilave edin ve bir iki döndürüp çiğliğini giderin. Salçaları katıp ezdirin ve domatesinizi küp küp doğrayıp ilave edin, tuzunu, baharatlarını da katıp sıcak su ile sulandırıp bir iki taşım kaynatın ve kabaklarınızın üzerine gezdirin. Suyu kabakların seviyesinde olsun çok sulu yemekler her zaman için lezzetli olmazlar. İçine 1-2 sap dere otu doğrayın kokusunu içine alsın. Kısık ateşte yemeğinizi pişirin. Suyu azaldıysa çok az sıcak su ilave edin. Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine dereotunuzu doğrayın. İsterseniz yoğurtla birlikte servis yapın. Afiyet olsun ....

 

4 yorum:

  1. bayılırım kabağın her şekline. ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  2. Haklısınız, lezzet verdikten sonra kabak çok nefis ve faydalı bir sebze

    YanıtlayınSil
  3. ben evlendikten sonra severek yemeğe başladım şimdi çok yaptığım yemeklerin başında ve oğlum bayılıyor.ellerine sağlık seninkisinin görüntüsü de çok güzel hımmm. ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Birgülcüm sen bu aralar yemek bloglarını gezme bence... Bak canın çeker falan onagöre....:) Canım umarım hamilelik iyi geçiyordur sevgilerimle...

      Sil