18 Temmuz 2014 Cuma

KADAYIF TATLISI


İftar için şöyle çıtır çıtır kadayıfa ne dersiniz......:)

Malzemeler:
750 gr. tel kadayıf
1 paket teremyağ
50gr. tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Ceviz

Şerbeti:
4 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
4 Su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı:
Tel kadayıf bir tepsi içinde didiklenerek yarım saat havalandırılır. Yağ kısık ateşte eritilerek kadayıfın üstüne dökülür ve kadayıfa elle yedirilir. Yarısı, yağlanmış tepsiye yayılır ve avuç içi ile sıkıca bastırılır. Üzerine arzu edilen miktarda irice ufalanmış ceviz serpilir ve kalan kadayıf üstüne kapatılır, tekrar bastırılarak sıkılaştırılır. Önceden ısıtılmış 150-160 derece ayarda üstü kızarıncaya kadar pişirilir. 

Kadayıfı fırına sürdükten sonra şeker ve su  tencereye eklenir ve orta ateşte kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca ocağın altı hafif kısılarak şerbetin içine limon sıkılır ve kabuğuyla birlikte bir bardak çekinceye kadar pişirilir. Soğuması için bir tarafta bekletilir.

Kadayıf fırından çıkınca 3-4 dakika kadar sıcaklığının geçmesi beklenir ve ılık şerbet kepçe ile yavaş yavaş dökülür.



Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. kadayıfı çok severiz,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kıvamı ve çıtırlığı tam yerinde oldu olmasına amaaaaa, maalesef ikinci günü karıncalar bizden daha çok sevdi......:))

      Sil
  2. çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ikinci günü fırının içinde karınca ordusuyla karşılaşınca maalesef yiyemedik ,,, tadı damağımızda kaldı.....:))

      Sil
  3. komşu romania anunturi gratuite den selamlar. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, ben ne yapti kötü oluyor. ama çok şey öğrendim siz. Romania dan anunturi gratuite sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hoş geldiniz... çok memnun oldum. Sormak istediğiniz bir şey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.. .Sevgiler

      Sil
  4. Kadayif nefis görünüyor, ellerinize saglik.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde nasıl nefisti ama ertesi gün karıncalarda çok beğendi:))

      Sil