7 Temmuz 2014 Pazartesi

TAVUK ŞİNİTZEL


Bugün sizlere oldukça lezzetli, damak tadınıza uygun tavuk şinitzel tarifi vereceğim.
Ben 2 kişilik büyükçe bir dilim göğüs eti ile yaptım.

MALZEMELER:
1 adet Tavuk göğüs eti
1 adet yumurta
1 fincan un
2 fincan galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:
Göğüs etinizi yıkayın ve enlemesine 2 ye kesin. Daha sonra uzun dilimler halinde istediğiniz boyda doğrayıp tuz, karabiber ve kırmızı toz bibere bulayın.
1 adet yumurtayı çırpın. Galeta ununu ve normal ununuzu ayrı ayrı tabaklara alın. Etinizi ilk önce normal una, yumurtaya ve galeta ununa sırası ile buladıktan sonra kızartın. Afiyet olsun sevgilerimle....

 

4 yorum:

  1. bu tarifi sürekli yaparım elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, mısır unu ile de denemeyi düşünüyorum.

      Sil