8 Temmuz 2013 Pazartesi

AMCA KIZLARI


Eşimin amca kızları Emel abla, kardeşi Selda ve yakışıklı oğlu Çağanberk Zonguldak'tan ziyaretimize geldiler.  Akşam yemeğinde, misafirlerimiz ile görümcem Mine, eşi ve çocuklarını ağırladık. Geçmişten anıların yad edildiği muhabbet dolu güzel bir akşam oldu. İkramlıklarımızı eşimle birlikte hazırladık. Ben, mercimek çorbası, pirinç pilavı, sodalı börek, etimek tatlısını, eşim de saçta et kavurma ve meksika fasulyesi salatasını yaptı.


                                          Annem ve Kayınvalidem

Pazar günü Kaynım ve eltim Gülçin köyümüz Bozüyük Alibeyköyü'nde,  aile pikniğine 40 kişi davet ederek bizleri  biraraya getirdiler. Evlerinin bahçesinde hazırlamış olduğu masalarda yemekler afiyetle yendi,  kuzine sobasında çaylar demlendi.  Günün sürprizi ise Kayınvalidemin 30 sene sonra çaldığı akordiyon oldu, oynamayanların bile (yani ben ) oynadığı çerkez oyunları ile güzel bir gün geçirdik....:)
Tekrar teşekkürler Gülçin ve Taner....:))

İyiliklerle görüşmek üzere, Benden havadisler bu kadar...... Sevgilerimle:)

10 yorum:

  1. maşallah size, piknik aktivitesi pek güzel olmuş... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım hepimizin bir arada olması gerçekten eylenceli:)

      Sil
  2. ayy ne güzel gezmeler,davetler yemeler içmeler allah muhabbetini artırsın:)kayınvalidene de kırkbir kere maşllah ne güzel bir şey çalabiliyor olabilmek.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın birgülcüm, Kayınvalidem hiç sorma, Bende ilk defa gördüm. Gençliğini anlata anlata bitiremiyor. Çok güzel akordiyon çalar aynı zamanda çerkez oyunu oynarmış. Sevgiler canııım:))

      Sil
  3. muhaetiniz bol olsun canım.hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, Hayırlı ramazanlar:)

      Sil
  4. Keyifler olmus ne guzel boyle akrabalarla bir araya gelebilmek degilmi??:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın emel, Uzaktan, yakından herkes biraraya toplandı:))

      Sil
  5. mizika (akordion) calmayi hep istemisimdir cok seviyorum. Nuran bence kayinvalidenden ogrenmelisin sonra bizede ogretirsin, sevgiler canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın tülaycım. Bilseydik keşke... Ne oynamasını, ne de çalmasını bilmiyoruz. Maalesef marifetli anneler çocuklarına hiç bir şey öğretmiyorlar. Biliyorsun benim annem de eski terzilerden ama dikiş dikmeyi bu yaşta kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum. Kayınvalidem de kızlarına öğretmemiş.

      Sil