29 Temmuz 2013 Pazartesi

FIRINDA ETLİ TÜRLÜ




Cuma akşamı iftarda görümcemleri ağırladım.  Onlar için mercimek çorbası, etli türlü yemeği, pirinç pilavı, peynirli börek, hazır kıymalı pide, mevsim salatası tatlı olarak da dondurmalı kemal paşa tatlısı hazırladım.
Bugün size tarifini vereceğim Etli türlü yemeğim çok beğenildi.

Malzemeler:
1/2 kilo kuşbaşı et
3 adet patlıcan
3 adet kabak
250 gr. kadar taze fasulye
3 adet patates
4 adet domates
1 adet kırmızı biber
2 baş soğan
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Yapılışı:
İlk önce etimizin üzerini biraz sudan geçirip tencereye alıyoruz. Ocağımızın altını açıp, etler köpürmeye başladığı anda ocağımızın altını en kısık ateşe alıp suyunu çektiriyoruz. (arada bir karıştırmayı unutmayın)
Patlıcanları soyup tuzlu suda bekletiyoruz. Kabaklarımızın kabuklarını soyup doğruyoruz. Taze fasulyemizi ayıklayıp yıkıyoruz. Patatesleri soyup suda bekletiyoruz. Malzemeler hazır.
Düdüklü tencereye biraz yağ döküp içine doğradığımız soğanları ilave ediyoruz.  Soğanlar öldükten sonra  üzerine biraz tuz serpiştiriyoruz, biberimizi doğrayıp bir iki karıştırıyoruz. Daha sonra salçalarımız ilave oluyor, ardından 1 adet doğranmış domates ilave ediliyor. Kırmızı toz biber, karabiber ilave edip yağ soğanımızı hazırlıyoruz. Bu arada etlerimiz suyunu çekmiş olması lazım. Etlerimizi yağ, soğanın içine ilave edip karıştırıyoruz.  Sırasıyla taze fasulye, 2 adet domates, kabak, patlıcan 1 adet domates üzerine patatesleri dizip tuz, karabiber ve yarım su bardağı kadar sıcak su ilave ederek tenceremizin kapağını kapatıp pişiriyoruz. Düdüklü tenceremizi borcama aktarıp yemeğimizi fırınlıyoruz. Hepinize afiyet olsun sevgilerimle .....:))


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder