Malzemeler:
5 parça tavuk incik kullandım
1,5 adet soğan
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye (konserve)
1 adet ufak domates
Tuz, karabiber, acıpul biber, kırmızı toz biber, kekik ve
1 çorba kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Yapılışı:
Tencereye bir miktar sıvı yağ koyarak ısıtın, yemeklik doğradığınız soğanları yağa ilave ederek öldürün ve bir çay kaşığı kadar tuz katın, doğradığınız havuçları ilave edin bir iki karıştırın. Kırmızı toz biberinizi, salçanızı, karabiber ve pul biberinizi ilave edip karıştırın. Ufak doğradığınız domateslerinizi de ilave ettikten sonra bir iki karıştırın domatesleriniz yumuşasın. Kuşbaşı doğradığınız tavuklarınızı sudan geçirip yemeğinize ilave edin.
Çok az sıcak su koyup tencerenizin kapağını kapatın. Kısık ateşte tavuklarınızın pişmesine yakın kekiğinizi, küp küp doğradığınız patateslerinizi ve bezelyenizi de ilave edip yemeğinizin tuzunu ve üzerini aşmayacak kadar sıcak suyunu ilave edin ve kısık ateşte yemeğinizi pişirin.
(damak tatları farklı olduğu için yağ ve baharat ölçüsü vermiyorum.)
çok severek yaparım ve yerim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, oğlumun çok sevdiği bir yemek bende çok sık yaparım. Sevgiler;)
YanıtlaSilbende buna cankurtaran yemegim diyorum hemen yaninada bir pilav tamam ;) ellerine saglikkk
YanıtlaSilben de öyle, etlisi, tavuklusu, kıymalısı, sadesi çok lezzetlide oluyor ercanda severek yiyiyor.
SilOğlumun yediği severek yediği ender yemeklerden biri.Malum çok seçici.
YanıtlaSilGerçekten lezzetli bir yemek, benim oğlumda çok severek yer. Afiyet olsun;))
Sil