2 Ocak 2012 Pazartesi

PRATİK BONBON



Tekrar yeni yılınızı kutlar bütün güzelliklerin gönlünüzce olması dileği ile sizlere çok eskiden yapmış olduğum bir tarifimi yayınlıyorum. Yılbaşı hazırlıkları sırasında değişik ne yapsam düşüncesiyle yemek defterimi karıştırdığımda gördüğüm ve çocukların da seveceği bir tarif yapmaya karar verdim. İyi ki de yapmışım.  

Malzemeler:
1 adet margarin
1,5 paket petibör bisküvi
1 su bardağına yakın dövülmüş ceviz
3-4 çorba kaşığı kakao
9 çorba kaşığı pudra şekeri
Biraz portakol ve limon kabuğu rendesi
Üzeri için Hindistan cevizi.

Yapılışı:
Eritilmiş ve ılınmış margarinin içine şeker ve kakao katıp karıştırıyoruz. İçine portakal ve limon kabuğu rendeliyoruz. Cevizleri ve bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Önce cevizi ilave edip daha sonra un haline getirdiğimiz bisküvileri yavaş yavaş ilave edip yoğuruyoruz. (Bisküvileri birden katarsanız yoğurma işleminiz zorlaşır) Elinizle kontrol edin çok sert ya da yumuşak olmamalı. Daha sonra ufak parçalar kopartıp avucunuzun içinde yuvarlayıp bekletmeden hindistan cevizine buluyoruz.  Hindistan cevizinden başka, yeşil fıstık, kakao, renkli pasta süsü rengarenk de hazırlayıp sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. gel beni ye diyo resmen o bonbonlar :) ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim gerçekten de öyle çok beğenildi.

    YanıtlaSil
  3. Bazı topların içine kuru üzüm koydum oda ayrı bir lezzet oldu.

    YanıtlaSil
  4. Gel beni ye diyen bonbonları yılbaşı akşamı hep birlikte afiyetle yedik,gerçekten çok güzel bir tatdı.İki gün sonra kızımın yani Nuran'ın yeğeni Zeynep'in okulda herkesin birşeyler getirdiği bir aktivitesi vardı.Anne o bonbonlardan yapalım deyip tarifi elime tutuşturdu,yaptım yapılışıda yemesi gibi çok zevkli ve kolay arkadaşlarıda çok beğenmiş,yapmanızı tavsiye ediyorum.Afiyet olsun

    YanıtlaSil