29 Ocak 2012 Pazar

KEREVİZ YEMEĞİ




Zeytinyağlı kereviz yemeği:
1,5 adet kurusoğan
zeytinyağı
Ben 3 adet kereviz kullandım
3 adet havuç
2 küçük patates
Bir ufak kase bezelye
1 adet Limon
Tuz

Yapılışı daha önce pişirdiğim şekilde ,sadece görüntüsü farklı
Zeytinyağınızda soğanları öldürün,
Kerevizi bütün soyduktan sonra limonlu su içinde bekletin. İçini kabak oyacağı ile oyun, icine kabuklarını kazıdığınız havuçları yerleştirin, daha sonra bir parmak eninde yuvarlak kesip, yağ soğanınızın içine yerleştirin. Daha sonra patates dilimleri ve bezelye ilave ederek içine limon sıkın üzerini geçmeyecek şekilde su ilave ederek kısık ateşte pişirin. İsterseniz Kerevizinizin yeşil yapraklarından körpe olanlarını da içine doğrayabilirsiniz.


6 yorum:

  1. bugün yaptım ne oğlum yiyo ne eşim tek başıma yedim her zamn ki gibi.Ben bayılıyorum niye sevmezler anlamıyorum:))
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. Bazı yemekleri sevmiyorlar nedense. Boş ver üzülme, zaten onların sevdiği yemekler pişiyor evde. Tabiki de arasırada olsa kendimiz içinde sevdiğimiz şeyleri yapacağız. Eşin aslında birkez yese şöyle bol limonlu sever ama, eminim ki tadına bile bakmıyordur:) Ne yalan söyleyeyim benimkinin önüne ne koysam götürüyor tabi boyuda nerdeyse kilosuyla aynı:))))

    YanıtlaSil
  3. Simdiye kadar hic denemedim ama olunca yerim))) Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim emel, yediğinize göre birgün sende yaparsın:))

      Sil
  4. Yemeğin harika duruyor, Zeytinyağlı hiç denememiştim, görünce iştahım açıldı, hafta sonu bulup alırsam deneyeceğim, ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeytinyağlı ve limonlu çok güzel Nilgüncüm, bende zeytinyağlısından başka çeşidini yemedim. Hatta annem terbiye yapar ben onu da sevmem, böyle hoşuma gidiyor, sende dene bak seveceksin şimdiden afiyet olsun:))

      Sil