4 Ocak 2012 Çarşamba

KAYMAK (Beze)


Kaymak var kaaymaak.

Yolda kaymak satan birini gören her çocuk anne kaymak alsana der. Çocukların çok sevdiği ehh biz büyüklerinde buldukmu kaçırmadığımız kaymağı yine tarif tefterimden size aktarıyorum. Afiyet olsun:)

Malzemeler:
3 adet yumurta akı
1,5 su bardağı  (pudra şekeri)

Yapılışı:
Yumurta aklarını bir tencereye alın, üzerine şekeri ilave edip karıştırın. Tencerenizi en kısık ateşe oturtup mikserle şeker ve yumurta aklarını şeker eriyinceye kadar çırpın. Ocağın altını kapatın. Çırpmaya devam edin. (Toz şeker biraz zorluyor pudra şekeri kullanmanız daha iyi olur.)  Çırpma işlemini acele etmeyin. İyice köpürtüp kar haline gelinceye kadar çırpın.
Daha sonra krema torbasına koyup yağlanmış tepsiye sıkın ve 100 derecede, 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra çıkartıp servis tabağına dizin.
(Ben buzdolabı poşetine koyarak sıktım. Yeni bir krema torbası almam lazım)

6 yorum:

  1. Dostbahcesindenlezzetler5 Ocak 2012 12:56

    Kaymak i ben ve esim cok severiz ama sadece 1 kere tutturabildim,birde sizin kini deneyim karistirma usulu farkli..belki becerebilirim. Elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Sevgili emel merhaba. Dediğin gibi yöntem farklı olduğu içindir. Bu çok basit. Hemen dene yalnız ocağın altı en kısıkta olsun zaten mikserledikçe o köpürüyor daha sonra ocağın altını kapat ve çırpmaya devam et. zaten kıvamı anlıyorsun. fırında da 100 derecede pişir. Afiyet olsun. Komşularına ikram etmeyi unutma:))

    YanıtlaSil
  3. atom var atooom bizim de çocukluk tatlımız hele ramazanlarda sokaklarda dolaşan atomculardan ne çok alırdık hala da bayılırım sonradan beze dendiğini öğrendim, sizde de kaymak deniyormuş ne hoş ...

    YanıtlaSil
  4. Dostbahcesindenlezzetler6 Ocak 2012 10:24

    Sevgili Nuran, suan mutfaktayim, tarif icin sayfani ziyaret ettim, sonucu bildiririm )) Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Neticeyi bekliyorum. Güzel olacağından eminim. Afiyet olsun emel:)

    YanıtlaSil
  6. Mine hanım hoş geldiniz. Evet bizde kaymak deniyor. Beze dendiğini bende daha sonradan öğrendim. Bloğunuzu gezdim yemekleriniz harika görünüyor. Görüşmek üzere sevgiler:)

    YanıtlaSil