10 Ocak 2012 Salı

ISPANAKLI BÖREK



Ispanaklı böreği sevmeyen yoktur sanırım.  Hafta sonu ıspanaklı börek iyi gitti.  Yanında da etimekli tatlı yaptım, evdekilerin keyfine diyecek yok tabii.  Etimekli tatlının kremasını vanilyalı puding ve kremşanti karışımı ile yaptım çok beğendiler. Puding piştikten sonra ılınmaya bıraktım. 1 Paket krem şantiyi 1 bardak süt ile çırptım. Soğuyan pudingin içine karıştırıp bir iki çırptım.

Ispanaklı börek için ise; 2 adet soğanı az yağda öldürdüm.  İçine tuzunu, karabiberini,  birazda acıpul biberi ilave ettim. Ocağın altını kapattım. Yıkanıp süzülen Ispanakların yeşil yapraklarından göz kararı doğrayıp elimle biraz ovalayarak soğana karıştırdım. (ıspanaklar çiğ)
Yağlanmış tepsiye 1 adet yufkayı kenarlarından taşacak şekilde serdim. Bir kase içinde biraz sıvı yağ, süt ve  bir çorba kaşığı kadar da su karışımını üzerine gezdirdim. (Sütü fazla koymayın) Diğer yufkaları parçalayarak her katına bu karışımdan döktüm. Orta kısmına hazırladığım ıspanaklı harcı serpiştirdim. Tekrar kalan yufkaları parçalayıp  ıspanakların üzerini kapattım. en alttaki yufkayı da kenarlarından kapattım. Üzerine de 1 adet yumurta çırptım, Biraz sıvı yağ ve biraz da süt ilave ederek karışımı yufkaların üzerine gezdirdim. Çörekotu ve susam serpiştirip fırına sürdüm. Gerçekten lezzetli bir börek oldu. Tavsiye ederim :)

17 yorum:

  1. Merhaba Nuran hanımcığım,bende çok memnun oldum tanıştığımıza,yorumun için çok teşekkür ederim,sevgilerimi gönderiyorum,bol şanslar,bu arada böreğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık hoşça kal

    YanıtlaSil
  2. bayılırım bende:)
    şuan evde var yufka almayı bekliyor sonra aynen sizin yaptığınız gibi bende yapıcam:)
    afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Sacide hanım hoşgeldiniz. Bundan sonra sık sık görüşürüz inşallah:)

    Sezo bigo yap canım afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Dostbahcesindenlezzetler11 Ocak 2012 07:37

    Ellerinize saglik Nuran..nefis gozukuyor borek..sabah sabah canim istedi )))

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim emel:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım,
    Ispanaklı börek sevilmez mi?
    Ben soğanını da çiğden ovarak ekliyorum.Annemden gördüğüm usülde.Kavrulunca da güzel olduğundan eminim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Hoş geldiniz seval hanım. çok memnun oldum. Bundan böyle fikir paylaşımlarında bulunacağız inşallah. Soğanı çiğ doğradığım zamanlarda oluyor, Soğanı fazla kavurmadan öldürüyorum yağ, soğan, baharatlar birbirleriyle özleşiyorlar, böylede deneyin derim. Her ikiside lezzetli sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. ellerıne sağlık canım ıspanaklı boregı cok severım ama ben ıcıne kıyma da ılave ederım bu sekılde daha cok sevıyorum harıka olmus canım ıkı dılım alabılır mıyım ayranımı ben kendım yaparım yaptım bıle kapı çalıyor :)sevgıler...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba zeymuran, kıymalısını daha önce yemedim herhalde. Ben ara sıra peynir ilave ediyorum. Annem yemeğine koyar. Birde kıymalısını deneyelim tabii.:)
    Bir tepsi börek istediğin kadar al canım, ayranı da ben ikram ederim. Ne demek sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. harika olmus canim :)) ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler mavi ruyam:)

    YanıtlaSil
  12. Bende de ne şans,sana gelişlerimde rastlasamya...;))gecenin bir yarısı görüyorum canımın istediğle kalıyorum :(( neyse şaka yediklerime sayayım,ellerine sağlık.Günerrr

    YanıtlaSil
  13. Günerr, şansa vurma işi, huyunu biliyorsun, herzamanki gibi belki gelirimle kaldığın için rastlayamıyorsun, neyse birdahaki geldiğinde sana kayınvalidemin gözlemesinden yapacağım arkadaşım, ayy tülayında canı isteyecek şimdi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol nuran benide dusundugun icin guner yemesede olur veya ben gelince hepberaber yeriz!

      Sil
    2. Kıyamam ben ona, yeterki sağlık olsunda hepsi olur, hep birlikte de yapar yeriz inşallah:)

      Sil
  14. ellerine sağlık ablacım börek nefissss görüüyor. valla dişim ağrısada hayır demem bayılırım ıspanaklı böreği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim özlemcim. Canım tekrar geçmiş olsun, bilirim diş ağrısı fenadır.

      Sil